Architectuur

De architect aan het woord

Dennis van den Bosch van Bureau 070 is de architect van het Willem Maarsehof. Wat inspireerde hem/haar, waar lagen de uitdagingen en hoe heeft hij/zij ervoor gezorgd dat woonkwaliteit voorop staat? Dennis vertelt.

Dit nieuwbouwplan met 25 woningen is gelegen in een gemoedelijk hof, waar veel ruimte is voor rustig wonen en waar de kinderen in het parkje voor de deur kunnen spelen. Dit is een belangrijk uitgangspunt geweest bij het ontwerp voor het Willem Maarsehof. 

Het hof wordt ontsloten vanaf de Bennebroekerweg, een vitale polderweg met karakteristieke lintbebouwing. Op het voormalig glastuinbouwterrein is in het ontwerp de schoorsteen van het ketelhuis bewaard als cultuurhistorisch object, een indrukwekkend en sfeervol element wat de geschiedenis van de regio onderstreept.

De kern van het hof is een riant toegankelijk park, ingericht met speeltuinzone en wandelpaden. Daaromheen zijn de woningen gegroepeerd in drie onderdelen: een rij van zeven woningen met beukmaat 6,6, een rij van acht woningen met beukmaat 5,4 en tien twee-onder-een-kapwoningen. 

Vriendelijk en dorps 

De architectonische uitwerking van dit plan heeft een vriendelijk en dorps karakter, aansluitend bij Rijsenhout. Hierbij is de kwaliteit van de groene ruimte erg belangrijk, zo ook de relatie tussen de woningen en het groen. Parkeren wordt uit het zicht opgelost en de kern van het hof blijft autoluw.

Jaren 30 

De jaren 30 stijl kenmerkt zich door het spel van dwars-en langskappen en horizontale accenten in de gevel zoals de brede dakgoot, luifels en banden van metselwerk met reliëf. Deze stijl met bijzondere architectonische accenten zorgt voor een dynamisch gevelbeeld.


Bureau 070


Website


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring