image/svg xml
Te koop
Onder optie
Mondeling verkocht
Verkocht
Verhuurd

Het Plan

Het huidige glastuinbouwgebied zal worden getransformeerd tot sfeervol woongebied. In dit gebied worden 25 grondgebonden woningen gerealiseerd waarbij gekozen is voor een mix van hof- en parkwoningen en twee-onder-een-kap woningen, allen georiënteerd op het Willem Maarsehof, het groene park in het hart van het plan.

Het hart van het plan is het Willem Maarsehof: een groen park waaromheen de woningen zijn gelegen. De kenmerkende schoorsteen met ketelhuis wordt gerestaureerd en vormt als cultuurhistorisch object de drager van het parkontwerp.
 
In het park staat ontmoeten centraal. Kinderen spelen hier lekker buiten, terwijl buren elkaar ontmoeten. Er komen meerdere speelaanleidingen voor kinderen en een aantal bankjes om even op adem te komen of gezellig een praatje te maken. Een gezamenlijke kas met moestuinbakken maken het geheel af. Naast het tuinieren, ontmoeten en buitenleven, kan men ook genieten van de oogst die gedeeld kan worden. Het park wordt autoluw. De parkeerplaatsen zijn op eigen terrein of in de parkeerhoven en daarmee zoveel mogelijk uit het zicht. 

De realisatie van de woningen zorgt voor een vernieuwingsimpuls voor het dorp en een verbetering van de leefbaarheid door de transformatie van het huidige glastuinbouwgebied. De toevoeging van de woningen zorgt voor een goede aanvulling op het reeds bestaande woningaanbod en sluit aan bij de kwantitatieve en kwalitatieve woningbouw binnen het dorp.

Met de sloop van de voormalige tuinbouwkassen worden openheid en zichtlijnen in het gebied gecreëerd. De openbare ruimte wordt grotendeels groen ingericht om de kwaliteit te vergroten. Met de realisatie van een groene berm naast de toegangsweg wordt de groene uitstraling van het plangebied versterkt en de relatie vanuit de Bennebroekerweg gelegd.

Over de woningen

In dit plan staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De woningen zijn ontworpen en gebouwd met optimale aandacht voor comfort, duurzaamheid, energiebesparing en veiligheid. De woningen worden vakkundig en volgens de nieuwste normen geïsoleerd tegen warmte, kou en geluid. De woningen worden aardgasvrij gebouwd, dus als u een woning koopt in het Willem Maarsehof, dan bent u goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast zorgen de uitstekende isolatie, triple glas en de zonnepanelen op de huizen voor een lagere energierekening.

Voorbereid op de toekomst

In het Willem Maarsehof woont u gericht op de toekomst en van alle gemakken voorzien. Alles is luxe, splinternieuw en helemaal in uw smaak. Het genieten begint al vanaf dag één. Heerlijk uitkijken op het groene park en volop ruimte om u heen. Als watersportdorp biedt Rijsenhout talloze mogelijkheden om van het omringende water en de prachtige omgeving te genieten. Een heerlijke plek om te thuis te komen én te blijven.

Levensloopbestendig wonen

Een levensloopbestendige woning biedt flexibele mogelijkheden om de bestemming van een ruimte aan te passen en ‘groeit’ eigenlijk met u en uw gezin mee. In elke levensfase.

De parkwoningen en twee-onder-een-kapwoningen zijn zeer ruim met een breedtemaat van 6,6 meter. Deze woningen bieden de mogelijkheid voor een multifunctioneel inrichting. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een slaapkamer en een badkamer op de begane grond te realiseren. Wonen, slapen, baden en koken kan allemaal gelijkvloers; als u wilt, hoeft u geen trap op. Of wat dacht u van een werkplek of een speelruimte voor de (klein)kinderen op de begane grond? 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring