Omgeving

Een kleurrijke omgeving 

Bent u al bekend in Rijsenhout, dan hoeven wij u niet te vertellen hoe fijn het is om hier te wonen.

Rijsenhout is een bijzonder dorp aan de Ringvaart in de gemeente Haarlemmermeer, aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder tegenover de Westeinderplassen, tussen Aalsmeerderbrug en Burgerveen. Rijsenhout staat bekend om glastuinbouw en haar kassen.

Alles dichtbij

Rijsenhout ligt tussen de A4 en de Westeinderplassen. Het dorp heeft een goede ligging ten opzichte van grote steden. U bent in een kwartier in Amsterdam of Amstelveen. Haarlem en Leiden liggen op nog geen half uurtje rijden. Dichterbij gelegen zijn de dorpen Aalsmeer en Hoofddorp. En ook handig: u bent met 10 minuten op Schiphol.

Dorpse sfeer

Rijsenhout heeft prima voorzieningen. U vindt in de omgeving alles wat u nodig heeft.

Scholen, sportvoorzieningen, winkels. Uw dagelijkse boodschappen zijn op loopafstand. Ook is er elke donderdag een gezellige markt.  Naast prima voorzieningen en de goede ligging is Rijsenhout vooral een groen en waterrijk dorp.

Watersportdorp

Rijsenhout ligt tegenover de Westeinderplassen.  Zeilen, varen, surfen. Als watersportdorp biedt Rijsenhout talloze mogelijkheden om van het omringende water en de prachtige omgeving te genieten. Langs de Uiterweg vindt u jachthavens en watersportverenigingen. Wilt u even op adem komen? Er zijn tal van gezellige restaurants aan het water. Kortom, een paradijs voor watersportliefhebbers.

Al tientallen jaren vaart er een voet- en fietspontje over de Ringvaart tussen Rijsenhout en Aalsmeer. Het pontje verbindt Aalsmeer vanaf het einde van de Uiterweg met Rijsenhout.

Eén keer per jaar worden de Westeinderplassen door boten verlicht. De eerste zaterdagavond in september organiseert buurtdorp Aalsmeer een evenement Vuur en Licht op het Water https://www.vuurenlichtophetwater.nl/ . Met een paar honderd fraai verlichte boten en als afsluiting een spetterend vuurwerk.

Ook in Rijsenhout weten ze wat feestjes zijn. Ieder jaar vindt hier in juni de feestweek plaats. Een week vol vertier en plezier, voor jong & oud!


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring